SKÖTSELRÅD

nyttigt för ditt hår

Vi på Feel The Hair tycker inte att man ska behöva ändra på sin levnadsstil bara för att man har börjat använda löshår, med våra extensions ska du fortfarande kunna vara aktiv, träna, resa runt, och leva vidare helt enkelt. Och våra extensions kan du naturligtvis också föna, platta och styla precis som ditt egna hår. Fast på samma sätt som ditt egna hår ändå kräver en viss omvårdnad behöver vårt löshår också sitt. Här nedan har vi därför samlat de viktigaste råden för dig att tänka på, och de är skrivna utifrån målsättningen att ditt löshår ska bevaras i ett så fint skick som möjligt under hela användningstiden.

OBS! Vänta med att blöta håret i 24 timmar efter en applicering med keratin extensions och 48 timmar efter en applicering med tejp extensions, så att fästena får tid att härda. 


  • Borsta och red alltid ut håret innan du blöter det när du duschar eller badar. Använd en extensionsborste, aldrig en kam. När du är klar, krama ur vattnet ordentligt med en handduk innan du börjar borsta det. Borsta sedan alltid nerifrån vid topparna och uppåt för att reda ut håret.


  • Gnugga aldrig håret med handduken när du torkar det, eftersom detta sliter mycket på hårets yttre fjällskikt, försök istället krama ur vattnet med handduken.


  • Undvik att sova med blött/fuktigt och/eller utsläppt hår, utan se till att torka håret och fläta det, innan du lägger dig.


  • Tänk också på att löshårsfästen inte är resistenta mot väta, inte Feel The Hairs löshårsfästen heller, även om vi har en god hållbarhet på våra. Långvarigt blöta/fuktiga löshårsfästen är ett av de säkraste sätten att minska hållbarheten på en hårförlängning. Fästena sväller när de utsätts länge för vatten och börjar luckras upp. Ju snabbare du torkar fästena desto längre kommer din hårförlängning att hålla. Du kan exempelvis efter att du badat/duschat pressa en torr handduk direkt mot fästena (under håret) flera gånger för att få bort överflödigt vatten så kommer de torka snabbare. Använd gärna en hårtork för att torka fästena, men var noga med att ställa in den på medium värme. OBS, stark värme kan smälta fästena på direkten!  Brukar du använda värmetång får den inte heller komma i kontakt med fästena! Undvik helt att sova med fuktigt hår eftersom fästena då får svårare att torka. Tänk också på att det även tar längre tid för fästena att lufttorka i varm/fuktig väderlek och vid frekvent badande.


  • Vårt löshår bör precis som allt annat mänskligt hår inte utsättas för högre temperaturer än 175 C. Värmeskyddande produkter bör alltid användas. Stark värme kan orsaka mikroskador på all sorts hår, även på ditt egna, och göra håret matt, sprött och svårare att kamma. Tänk också på att blont löshår är blekt och ännu känsligare mot hög värme än oblekt hår. En del värmetänger på marknaden har väldigt höga temperaturer, ända upp till 230 C, och är olämpliga att använda. Har du en plattång som värmer mer än 175 C så rekommenderar vi att du byter ut den. Uppgift om temperaturinställningen på din värmetång finner du ofta på bruksanvisningen eller på tillverkarens hemsida.


  • Se också upp med att använda värmetång eller trycka hårfönens munstycke på blött/fuktigt hår. I blött/fuktigt hår börjar vattnet i hårstråna vid 100 c värme att koka och fräsa med ett tryck som kan få fjällskiktet på hårets yta att vika sig utåt. Detta sker inte bara på löshåret utan även på ditt egna hår! Tänk också på att blekt hår kan lagra mer vatten inne i hårstråna och är ännu känsligare mot detta. Torka håret först med en hårtork på medelvärme innan du börjar använda en värmetång.


  • Vissa kemiska ämnen som förekommer i en del hårvårdsprodukter eller i miljön, t ex alkoholer, salt, klor, fetter mm, kan också påverka hållbarheten på fästena, försök minimera tiden du badar i chlorinerat vatten sådant vatten, skölj alltid bort salt-eller klorrester från håret tidigt. Det går bra att använda balsam/inpackning eller håroljor på vårt löshår, men tänk på att de inte ska appliceras direkt på fästena utan minst 10cm nedanför. När du badat/duschat färdigt skölj alltid ur fästena noggrant så att inga rester lämnas kvar på dom. 


  • Om du har ett fet hårbotten, se till att använda schampo mot fett hår och försök att tvätta håret minst 2 ggr i veckan, eftersom fettet i håret kan med tiden tränga in i fästena och mjukna upp dom. Använd inte torrschampo eller hårspray direkt på fästena, eftersom de kan innehålla en hög halt av lösningsmedel som kan vara liknande vår Removervätska och därför försvaga och lösa upp fästena.


  • Det går att använda toning på vårt löshår men vi kan inte garantera att du kommer uppnå de resultat du önskar. Vi rekommenderar att du alltid först testar på en liten slinga av både löshåret och ditt egna hår innan du tonar hela håret. Färgning, blekning och permanentbehandling avråder vi helt ifrån eftersom de kan försämra kvaliteten på löshåret. Observera att Feel The Hair inte tar ansvar för fel som uppkommer till följd av användning av produkter som förändrar löshårets ursprungliga beskaffenhet.


  • För bästa möjliga känsla och kvalitet på vårt löshår rekommenderar vi att du använder Feel the hairs hårvårdsprodukter. Vi kan inte garantera att andra produkter som du använder kommer att passa vårt löshår och tar inte ansvar för fel som uppkommer vid användning av andra hårvårdsprodukter än våra egna.


Våra 10 råd är det som krävs för ett fortsatt vackert löshår. Råden är lätta att följa och vi föreslår att du läser dom igen och följer dom med rutin, vilket även ditt egna hår vinner på.

Lycka till!

Mvh

Team  Feel The Hair