Keratin Extensions - 25st/pkt

The Hair Premium Keratin extensions med mjuka och tunna hårstrån i de populäraste hårfärgerna, samt med platta fästen av hård keratinvax. Våra keratin extensions finns i hårlängderna 45/50 cm och 55/60 cm.



För fler och tydligare färgbilder gå in på vår Instagram

Keratin extensions 45/50 cm och 55/60 cm i vikt ca 0,8 g respektive ca 1 g per slinga

25st keratinslingor i varje paket - Välj antal paket

  • 529 kr
  • Tänk på att löshåret inte måste vara av exakt samma färg som det egna håret. Det kan skilja sig så mycket som 1-2 steg mörkare eller ljusare och ändå smälta in bra
  • Platta fästen av hårt, slitstarkt keratinvax för bästa hållbarhet.
  • För att säkerställa bästa möjliga känsla och kvalitet på vårt löshår rekommenderar vi användning av Feel the hair Deep Extensions Conditioner och att våra instruktioner inför applicering och skötselråd följs.


Kort fakta om Keratin Extensions 


Vad är Keratin Extensions?
Keratin extensions är löshårslingor som det i den ena änden sitter små bitar av keratinvax, som hettas upp med en värmetång och smältes med slingor av det egna håret. Normalt brukar det gå åt ca 1,5-2,5 timmar till att applicera en hårförlängning med Keratin extensions för de flesta som är vana med att göra insättningar. Keratin extensions har en hållbarhet på upp till 3-4 månader, därefter behöver löshåret tas ut eftersom fästena kommer att bli synliga i takt med att det egna håret växer.


Hur stort antal Keratin Extensions behöver man?
Den mängd Keratin extensions som går åt för en hårförlängning varierar beroende på den egna frisyren, tjockleken på det egna håret och vilka önskemål man har. Exempelvis kan man få bra resultat med en mindre mängd slingor om man är tunnhårig, men har man har ett tjockt naturligt hår kan man behöva fler. För slingeffekter eller utfyllnad av kalare partier kan det räcka med en mindre mängd. I genomsnitt går det åt
- ca 100 st slingor om man har tunt hår
- ca 125 st slingor om man har normaltjockt hår
- ca 150 st slingor om man har tjockt hår eller mycket kort hår.


Viktiga tips att tänka på vid appliceringen!
- Att det egna håret ska vara nytvättat, rent och gärna rakt fönat innan man applicerar Keratin extensions. På samma sätt som man inte kan fästa ett klistermärke på en oljig yta ska man tänka att man inte heller kan fästa keratinvax ordentligt på ett hår som är oljigt, fettigt och som har rester från stylings-produkter, utan det skulle släppa efter en tid. Tänk också på att vissa schampon kan innehålla oljiga ingredienser som lägger sig på hårstrånas yta efter tvätten och är därför inte heller är lämpliga att rengöra med inför en hårförlängning. Titta gärna på våra supportsidor, där har vi lagt fullständiga instruktioner för hur man ska tvätta sitt hår innan en applicering.

- Var försiktig med att inte korta av keratinvaxet alltför mycket. Tänk på att fästytan och därmed gripstyrkan på keratinvaxet minskar när det kortas av, vilket kan leda till minskad hållbarhet på en hårförlängning. Undvik helt att kapa av keratinvaxet kortare än 6-7 mm.

- Använd helst en appliceringstång vid insättningen av Keratin extensions. Med en appliceringstång kan man pressa ur luft från fästena så att vatten, talg och rester från hårvårdsprodukter får svårare att tränga in och luckra upp fästena med tiden.

- Applicera alltid keratinslingorna på en lagom tjock slinga av det egna håret. Ifall det appliceras på en alltför tjock slinga av det egna håret kan det hända att keratinvaxet inte räcker till för att omsluta det egna håret ordentligt när det smältes och då kommer det inte hålla tillräckligt bra. Ifall det däremot appliceras på en alltför tunn slinga av det egna håret kan löshåret kännas tungt och belastande. Löshårsslingorna riskerar då även att glida loss eftersom det inte finns tillräckligt med hår som de sitter fast på.

- Lämpligt appliceringsavstånd är ca 1 cm från hårbotten. Ifall fästena appliceras närmare kan hårförlängningen bli obekväm och orsaka smärta. Använd också alltid en värmeskyddsplatta vid insättningen för att undvika att hårbotten råkar brännas av värmetången.