fbpx

Skötselråd

nyttigt för ditt hår

Vi på Feel The Hair tycker inte att man ska behöva ändra på sin levnadsstil bara för att man har börjat använda löshår, med våra extensions ska du fortfarande kunna vara aktiv, träna, resa runt, och leva vidare helt enkelt. Och våra extensions kan du naturligtvis också föna, platta och styla precis som ditt egna hår. Fast på samma sätt som ditt egna hår ändå kräver en viss omvårdnad behöver vårt löshår också sitt. Här nedan har vi därför samlat de viktigaste råden för dig att tänka på, och de är skrivna utifrån målsättningen att ditt löshår ska bevaras i ett så fint skick som möjligt under hela användningstiden.

 

OBS! Vänta med att blöta håret i 24 timmar efter en applicering med keratin extensions och 48 timmar efter en applicering med tejp extensions, så att fästena får tid att härda.

 

 • Borsta och red alltid ut håret före du blöter det/duschar. Använd en extensionsborste, inte en kam.

 

 • När håret är genomblött, krama först ur vattnet ordentligt med en handduk innan du börjar borsta det. Borsta sedan alltid nerifrån, vid topparna, för att reda ut håret och arbeta dig uppåt.

 

 • Gnugga aldrig håret med handduken när du försöker torka det, eftersom det sliter mycket på hårets yttre fjällskikt, försök istället krama ur vattnet med handduken.

 

 • Undvik att sova med vått hår, om du inte hinner torka det se då till att fläta håret, innan du lägger dig. Red ut fästena innan du lägger dig.

 

 • Det förekommer inga fästen för löshår som är resistent mot väta, inte heller Feel The Hairs fästen, även om vi ändå har en god hållbarhet på våra. Långvarigt blöta fästen är en av de vanligaste orsaker till att hållbarheten på fästen på löshår försämras. Ju längre tid du håller fästena torra och ju snabbare du torkar dem desto längre håller de. Du kan exempelvis efter att du badat/duschat pressa en torr handduk mot fästena, under håret, en stund för att få bort överflödigt vatten så att de blir torra snabbare. Tänk också på att det tar längre tid för fästena att lufttorka i varm/fuktig väderlek. Använder du hårtork går det bra att torka fästena med den, men ställ in den endast på svag/medium värme. Stark värme kan smälta fästena på direkten! Var noga med att inte använda för hög värme på fönen direkt på fästena. Använder du värmetång får den inte komma i kontakt med fästena!

 

 • Frekventa bad i salt-eller klorerat vatten kan också påverka hållbarheten på fästena, försök minimera tiden du badar i sådant vatten, skölj alltid bort salt-eller klorrester från håret tidigt.

 

 • Om du har ett fet hårbotten, se till att använda schampo mot fett hår och försök att tvätta håret minst 2 ggr i veckan, eftersom fettet i håret kan med tiden tränga in i fästena och mjukna upp dom.

 

 • Det går bra att använda balsam/inpackning eller håroljor på vårt löshår, men tänk på att de inte ska appliceras direkt på fästena utan minst 10cm nedanför. När du badat/duschat färdigt skölj alltid ur fästena noggrant så att inga rester lämnas kvar på dom.

 

 • Använd inte torrschampo eller hårspray direkt på fästena, eftersom de kan innehålla en hög halt av lösningsmedel som kan vara liknande vår Removervätska och därför försvaga/lösa upp fästena.

 

 • Vårt löshår och allt annat mänskligt hår får inte utsättas för högre temperaturer än 175 C. Värmeskyddande produkter bör alltid användas. Stark värme kan orsaka mikroskador på all sorts hår, även på ditt egna, och göra det matt, sprött och svårare att kamma. En del värmetänger på marknaden har väldigt höga temperaturer, ända upp till 230 C, och är olämpliga att använda på hår. Har du en plattång som värmer mer än 175 C så rekommenderar vi att du byter ut den. Uppgift om temperaturinställningen på din värmetång finns ofta på tillverkarens hemsida. Se också upp med att använda värmetång på blött/fuktigt hår och tryck inte in håret mot fönens munstycke på högsta värme. Ifall blött/fuktigt hår utsätts för 100C värme börjar vattnet inne i hårstråna koka, fräsa och pysa utåt med ett tryck som kan få fjällskiktet på hårets yta att vika sig. Detta sker inte bara på löshåret utan även på ditt egna hår! Tänk också på att blekt hår kan lagra mer vatten inne i hårstråna och är ännu känsligare mot detta. Torka hellre håret först med en hårtork på medium värme innan du börjar använda värmetång.

 

 • Det går att använda toning på vårt löshår men vi kan inte garantera att du kommer uppnå de resultat du önskar. Vi rekommenderar att du alltid först testar på en liten slinga av både löshåret och ditt egna hår innan du tonar hela håret. Färgning, blekning och permanentbehandling avråder vi helt ifrån eftersom det finns alltid en risk att de försämrar kvaliteten på löshåret. Observera att Feel The Hair inte tar ansvar för fel som uppkommer till följd av användning av sådana produkter.

 

Våra 11 råd är det som krävs för ett fortsatt vackert löshår. Råden är lätta att följa och vi föreslår att du läser dom igen och följer dom med rutin, vilket även ditt egna hår vinner på.

 

Lycka till!

 

Mvh

Team

Feel The Hair