fbpx

Instruktioner inför din hårförlängning

viktigt att veta

För att din hårförlängning ska fästas ordentligt och hålla länge under användningstiden krävs att du som kund följer instruktionerna nedan noggrant.

 

För att löshåret ska fästas ordentligt på ditt hår krävs att ditt hår är rent och fritt från både hårfett (talg) och rester från hårprodukter. En hårförlängning kommer inte utföras på hår som är oljigt eller som innehåller produktrester.

 

Du måste därför komma till salongen med nytvättat hår. Ditt hår ska också tvättas på samma dag, innan du får din hårförlängning, OBS. ej dagen innan.

 

 

Gör så här:

 

Schamponera ditt hår 2 gånger och låt schampot verka i 1 minut varje gång innan du sköljer håret.

 

Det är viktigt att du schamponerar ditt hår noggrant, var extra noggrann med din hårbotten för det är nära det området som ditt löshår kommer att fästas. Försök därför att gnugga in schampot ordentligt i både ditt hår och hårbotten när du tvättar det, och skölj därefter håret ordentligt.

 

När du är klar ska ditt hår kännas absolut rent och torrt.

 

Obs! Använd inte schampon som innehåller mjukgörande oljor, t ex arganolja, eller silkesgörande tillsatser t.ex. silikoner eller keratin-komplex osv, eftersom de lämnar en tunn beläggning av ämnena på håret som förhindrar att fästena fästs ordentligt. Använd istället ett vanligt hushållsschampo, eller hellre en vanlig flytande handtvål, helst av transparent sort (ej krämig variant).

 

Du får inte använda balsam eller andra hårprodukter efter schamponeringen.

 

Det går bra om du vill föna/platta ditt hår efteråt.

 

Instruktionerna gäller bara inför din hårförlängning; efter hårförlängningen kan du åter börja använda mildare schampon, balsam och andra hårprodukter enligt skötselråden.

 

Tänk dock på att vänta med att blöta håret i 24 timmar om du applicerats med keratin extensions eller 48 timmar om du applicerats med tejp extensions, så att fästena får tid att härda.

 

Varmt välkommen

 

Mvh

Team

Feel The Hair