fbpx

Frågor & Svar

om det du undrar

Vad är Hair extensions och varför är de så populära idag?

Användningen av Hair extensions, löshår, är ett enkelt och snabbt sätt att skaffa sig ett perfekt hår som är både långt och fylligt, och en strålande look. Hair extensions används inte endast av korthåriga utan även långhåriga, för att få mer volym på håret. De flesta tjejer antingen använder eller har tidigare använt löshår.

Vilka typer av extensions erbjuder Feel The Hair och vilken passar mig?

För närvarande erbjuder vi Keratin extensions, vi kommer inom kort även att lansera Tape extensions under 1:a kvartalet 2020.

 

Keratin extensions är löshårsslingor med små bitar keratinvax i ena änden som hettas och smältes samman med tunna slingor av kundens hår, och Tape extensions är löshår som sitter i 4 cm breda tejpremsor som fästs på små sektioner av kundens hår. Båda insättningsmetoderna fästes nära hårbotten, i området vid nacken och en bit upp på sidorna ovan öronen, och sedan döljs fästena av kundens egna hår.

 

Keratin extensions tar ca 1,5-2,5 timmar att applicera och har en maximal hållbarhet på ca 3 månader. Tape extensions tar ca 45 – 75 min att applicera och har en längre sammanlagd hållbarhet på ca 6 mån eller mer ifall det skötts rätt, eftersom man kan återanvända löshåret, men man måste flytta upp fästena varje 6-8 veckor. För maximal hållbarhet förutsätts dock alltid att vårt löshår skötts enligt våra skötselråd

Hur långt och hur kort hår måste mitt hår vara för att jag ska kunna använda extensions?

Det finns ingen gräns för hur långt ditt hår får högst vara för att kunna använda extensions. Har du redan långt hår så kan du ändå använda extensions för att få till en förtjockning på ditt hår. Har du kort hår däremot så rekommenderas att ditt hår ska vara minst 10 cm långt för ett naturligt snyggt resultat. Ju kortare ditt hår är desto svårare blir det också att dölja fästena.

Kommer det synas att jag har extensions på mig?

Det kommer inte synas att du har extensions på dig. Fästena som är diskreta kommer att döljas under ditt egna hår och löshårets färg kommer att smälta samman med din egen hårfärg. När löshåret appliceras kommer det också att klippas in och formas utefter din egen frisyr så att man inte kan se en övergång mellan löshåret och ditt egna hår. Ifall du utför någon fysisk aktivitet där du t ex böjer ner huvudet mycket eller vrider det i en hastig rörelse så att ditt hår slungas åt sidan så skulle något fäste kunna råka bli synligt under det ögonblicket men eftersom fästena är diskreta är inte det säkert att det skulle uppfattas av andra. Användningen av extensions är så pass populärt idag att det egentligen kvittar för de flesta ifall något fäste skulle råka bli synligt.

Stämmer det att användning av löshår sliter på det egna håret?

Våra samarbetspartner som genomgått vår extensionsutbildning är väldigt noga med att alltid applicera löshåren på en tjock slinga av kundens egna hår så att belastningen inte blir hög. Huruvida löshår sliter på det egna håret så anser att det snarare är så att löshår i de flesta fall skyddar ditt egna hår från förslitningar. I vårt moderna samhälle finns det verkligen få saker som sliter mer på vårt egna hår än användningen av värmeverktyg såsom värmeplattängar och hårfönar. När vårt egna hår utsätts för höga temperaturer och särskilt när det sker ofta blir vårt hår både matt och torrt, och detta för att fjällskikten på hårens yta deformeras och viks uppåt av den starka värmen. När du använder löshår så upptar löshåret en stor del av den direkta kontaktytan på värmeverktygen istället för ditt egna hår, där värmen är som starkast. Ditt egna hår utsätts då inte för lika stark värme jämfört med om du inte hade burit löshår på dig, ditt egna hår skyddas av löshåret. Löshåret kan även uppta andra fysiska påfrestningar i miljön som kan slita på ditt egna hår. Och även vid infästningspunkterna skyddas ditt hår från sådant som kan slita ut det eftersom det kapslas in och konserveras av keratinvaxet/taperemsan under några månader.

Vilken färg passar mig?

Feel The Hair har en noggrant utvald färgkollektion med både naturella, varma, kalla och populära askiga hårfärger, och att hitta den hårfärg som passar just dig hjälper våra samarbetspartner dig gärna med. Du kan även ta en bild på ditt egna hår i dagsljus och skicka bilden till någon av våra samarbetspartner så får du ett snabbt svar på vilken eller vilka färger som skulle kunna passa dig. Kontaktuppgifter till våra samarbetspartner hittar du på länken Boka tid.

Hur mycket löshår behöver jag till min hårförlängning?

Hur mycket löshår man behöver till en hårförlängning är väldigt individuellt men i genomsnitt behöver man

 

100st keratinslingor alt. 40st tejpbitar för dig som är tunnhårig

 

125st keratinslingor alt. 50st tejpbitar för dig som har normaltjockt hår

 

150st keratinslingor alt. 60st tejpbitar för dig som har tjockt hår eller mkt kort hår, page.

 

Man kan även applicera mindre mängder löshår för slingeffekter och utfyllnad av kalare partier. Exakt hur mycket löshår du behöver kan en samarbetspartner svara på under en konsultation. All konsultation med våra samarbetspartner är kostnadsfri.

Hur och varför inklipps löshåret och hur stylas min frisyr efter min hårförlängning?

Efter att löshåret applicerats beskärs det både i topparna och en bit upptill för att formas utefter din egen frisyr och för att övergången mellan löshåret och din frisyr inte ska bli synlig utan se naturlig ut. Detta görs antingen med en skärkniv eller en specialsax. Samtliga Feel The Hairs samarbetspartner har genomgått utbildning i skärteknik på löshår. Sedan stylas ditt hår enligt dina önskemål, vare sig du vill ha det rakt, vågigt eller lockigt.

Kan jag föna eller locka/platta ert löshår? Finns det något särskilt jag bör tänka på?

Ja, du kan använda hårfön eller plattång på vårt löshår precis som på ditt egna hår men tänk på att vara försiktig med att inte använda alltför stark värme på löshåret eller ditt egna hår. Effekterna av alltför hög värme på hår är mycket underskattade i allmänhet. Mänskligt hår är väldigt likt fårull i sammansättningen och på samma sätt som ull inte tål höga temperaturer när man stryker den (högst 2 prickar på strykjärnet) tål inte heller mänskligt hår höga temperaturer. Mänskligt hår kan få mikroskador när det utsätts för stark värme och bli matt på ytan och trasslig, vilket beror på att hårets fjällskikt deformeras och viks utåt från håret. Normalt mänskligt hår har en hyfsad tålighet mot temperaturer upp till 175-180C förutsatt att också värmeskyddande produkter används, vid högre temperaturer börjar håret förstöras av värmen i en större omfattning. Vi avråder från användning av värmeplattänger som har en högre värmeinställning än 175C på vårt löshår. Dessvärre förekommer det på marknaden idag en del värmeplattänger som avger en värme på upp till 230C. Har du en plattång som avger starkare värme än 175C rekommenderar vi verkligen att du slänger den, detta skulle inte bara skona löshåret som du har på dig utan även ditt egna hår. Ska du köpa en ny plattång så rekommenderar vi att du tar reda på hur stark värme den avger, denna information finnas ofta att inhämta på tillverkarnas hemsidor.

 

Det måste också tilläggas att blött hår är ännu känsligare mot värme. När blött hår utsätts för en temperatur på endast 100 C, börjar det vatten som finns inuti hårstråna att koka, fräsa och pysa utåt med ett tryck som även det kan få fjällskiktet på hårstråna att vika sig utåt. I blekt hår blir detta tryck ännu större eftersom blekt hår kan absorbera mer vatten inuti hårstråna än oblekt hår. Detta gör att blekt hår kan slitas ut snabbare än oblekt hår vid felaktig användning av värmeverktyg. Undvik därför att använda plattång på blött/fuktigt hår, det kommer att slita ut både löshåret och ditt egna hår. Torka hellre håret med en hårtork först som är inställd på medium värme, därefter kan du börja använda en plattång.

Kan jag färga, bleka, tona eller permanenta ert löshår?

Det går att använda toning (hårfärg utan väteperoxid) på vårt löshår eftersom den inte har någon försämrande verkan på löshårets kvalitet, men vi kan inte garantera att du kommer uppnå de resultat som du önskar. Tänk på att när du tonar löshåret så finns en risk att den upptar mer eller mindre av färgpigmenten från toningen jämfört med ditt egna hår och att toningen också kanske mattas ur från löshåret annorlunda än ditt egna hår. Vi rekommenderar att du alltid testar på en liten slinga först innan du tonar hela håret. Tänk också på att du kan späda ut toningsvätskan med antingen schampo eller balsam (beroende på vilken typ av färgpigment toningsvätskan innehåller) ifall du tycker att färgen blir för stark, t.ex. skulle du kunna dosera 30 % toning med 70 % schampo eller balsam, blir det för svagt kan du öka andelen toning och prova igen. Du får testa dig fram men återigen, testa alltid först på en liten slinga av både löshåret och ditt egna hår innan du behandlar hela håret. Färgning, blekning samt permanentbehandling avråder vi helt ifrån eftersom en risk finns att de försämrar kvaliteten på löshåret. Observera att Feel The Hair inte tar ansvar för fel som uppkommer till följd av användning av sådana produkter.

Hur tas löshåret bort och vad händer om jag väljer att ha kvar löshåret en längre tid än den som rekommenderas?

Både keratin- och tejpfästena löser man upp på ett enkelt sätt med en sk Remover som innehåller en blandning speciella lösningsmedel, som inte heller lämnar några rester på ditt egna hår. Anledningen till att man bör ta bort sitt löshår efter den rekommenderade användningstiden är lite olika för båda metoderna. Med Keratin extensions börjar fästena bli synliga efter ca 3 månader, de sitter ju på ditt naturliga hår som växer ungefär 1 cm i månaden. Eftersom vi människor även tappar ungefär 100st hårstrån per dag betyder det också att löshåret kommer att bäras på allt mindre av ditt egna hår, och med tiden bli för tungt för ditt egna hår, därför bör löshåret inte behållas längre än den tid som rekommenderas. Med Tape extensions brukar tejpfästena försvagas efter 6-8 veckor och då börja glida ner och synas, väljer man då att inte flytta upp dom kommer dom så småningom att glida loss från ditt hår.